Doorgaan naar hoofdcontent

Piece of cake?

Onlangs stak er een dikke envelop in de brievenbus. 
Ik mocht de Herta taart- en cakedegen testen.

Leuk, leuk, leuk. 
Ik eet graag, ik bak graag en dit alles nog liever als ik er niet teveel werk aan heb.

In de winkel wachtte er een hele collectie op mij:
Bladerdeeg, kruimeldeeg, zanddeeg, allemaal opgerold op een velletje.
De vloeibare cakedegen deden me al watertanden.
Het waren uiteindelijk de zanddeeg en de marmercake die in mijn karretje belandden.

De eerste rabarber in onze tuin werd gekortwiekt en verdween in de taart. 
Supermakkelijk: rabarber even laten koken tot moes, deeg in de taartvorm, moes erbij en in de oven. 


Het zag er niet alleen veelbelovend uit, de taart werd even snel dan dat ze gemaakt was verorberd.


Enthousiast begon ik diezelfde avond aan de cake. 
Gewoon het deeg in de vorm doen, leek me net iets te simpel.
Ik toverde rode besjes tevoorschijn en mengde die onder het beslag.
Watertandend wachtte ik tot de voorgeschreven baktijd voorbij was. 
Mijn geduld werd ernstig op de proef gesteld, want het duurde een beetje langer voor de cake klaar was.


Jammer genoeg viel het resultaat erg tegen.
 De cake bleek na 20 minuten extra baktijd nog steeds niet helemaal gaar.
Straks volgt er een herkansing, deze keer zonder besjes.
Met hopelijk wel een lekker resultaat!

 

Reacties

  1. Die tweede foto had je mogen laten. Ik had je wel op je woord geloofd :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bommeke!

Het dessert, mijn favoriet deel van de hele menu. Een echte zoetebek ben ik. Aan een stuk chocola kan ik geen neen zeggen. Dat maakt ook dat ik gezegend ben met een aantal overtollige kilootjes. Omdat ik vrees dat ik het snoepen nooit ga kunnen laten, heb ik me er al lang bij neergelegd dat ik er nooit gestroomlijnd zal uitzien. Een toertje lopen is de perfecte manier om het zondigen af en toe door de vingers te zien. Onlangs bracht een collega de lekkerste taart ter wereld mee. Het recept werd hier al verschillende malen geprepareerd, en telkens met veel gejuich onthaald. Daarom wil ik het ook met jullie delen! Nodig: 500ml melk 60g maizena 250g boter 2 eieren 100g chocolade 2dozen madeira-koeken  (lange vingers gaat ook maar kruimelt harder) 250g suiker Start: Meng de melk en de maizena, laat het koken en zorg dat het afkoelt. Voeg boter, suiker en de eierdooiers samen en klop dit tot room. Klop de room en de afgekoelde maizena-pap tot pudding

Casa Lapino

Huisdieren, elk kind vraagt er wel eens naar. En soms kan mijn hart ook niet weerstaan aan een dosis schattigheid. Sinds het begin van de grote vakantie huppelen er vier knuffelkonijnen in onze tuin rond. Vraag me niet naar hun naam, kinderen en het kiezen van namen eindigt altijd in onzin, gewoon konijn dus. We zochten een plekje waar er zon en schaduw is, een plekje waar ze rustig kunnen schuilen en toch nog kunnen genieten van het buitenleven. En dat plekje is onder de enige boom die hier nog staat. Het tweedehandse kippenhok werd een konijnenhok en klaar. (of toch niet, ik vergat even de afsluiting, het poortje en de stapstenen rond het hok) Maak kennis met onze drie dames, één intussen-geen-mannetje meer en hun buitenverblijf. De diertjes zijn überschattig en handtam. Als je wil komen knuffelen, ben je steeds welkom!

Yushu

 De nieuwe Fibremood (nummer 25intussen al) deed mijn hoofd tollen. Een prachtige herfstcollectie , maar mijn brein is nog in zomermodus. Daarom koos ik voor een top die nu al kan gedragen worden, maar perfect nog een tijdje meekan. Yushu is de naam van een patroon voor zowel een jurk als een bovenstuk. De snit is eenvoudig, het is de afwerking van de schouders die mij meteen in het oog sprong. Plooitjes, een schoudervulling, ik zag het al zo voor me.                               Het maakproces viel iets tegen. Ik koos voor een soepelvallend stofje en ploeterde met de afwerking van de armsgaten. De bijpassende elastische biais die ik kocht, was te zwaar, deed het geheel volledig uitlubberen. Biais gemaakt van de stof zelf, zorgde ook voor een dikte, die de top geen eer aandeed. Dus na veel zuchten, tornen, naaien, zuchten, tornen, naaien,  en dat nog eens maal 3, besloot ik de armsgaten gewoon af te werken met een zelfgeknipte boord uit mijn laatste restje stof.  Het beleg dat werd vo